söndag 11 april 2010

Slutet närmar sig

Denna veckan har jag haft besök av ett gäng urtrevliga kineser. Det är 8 stycken unga tjejer och killar som ska bemanna vår monter på världsutställningen i Shanghai. Jag har dragit runt dem i stan hela veckan och med hjälp av kollegor proppat dem fulla med kunskap om Malmö och hur vi jobbar med hållbar stadsutveckling. Detta för att de ska kunna presentera vårt arbete för besökarna i vår monter. Tror att svenska ungdomar hade stupat halvvägs men inte detta gäng inte. Svårt jetlaggade har de under långa dagar och på ett främmande språk tagit in information om energifrågor, avfallshantering och avloppsrening utan att tappa gnistan en enda gång. Sista dagen medverkade de dessutom på en presskonferens med Illmar Reepalu, Malmös starke man, och blev grillade av lokalpressen vilket de också skötte på ett lysande sätt. Vilket gäng! Det ska bli roligt att jobba med dem i Shanghai. Den första maj öppnar utställningen och varar sedan i sex månader. Jag kommer dock bara att vara på plats i ca 4 veckor, sedan åker jag hem och lämnar över till andra. Det ska bli roligt att vara med när det börjar men sedan blir det skönt att få komma hem till familjen

Nu är det bara några dagar kvar på mitt prylfria år och slutet på denna blogg. Nästa vecka tänkte jag summera, avsluta och säga hejdå. Jag har funderat en hel hit och dit på om jag ska fortsätta skriva i någon form. Jag har inga illusioner om några stora läsarskaror men jag känner att det är bra för mig själv att fundera över mitt liv och att formulera mina tankar. Det slutade med att jag bestämde mig för en ny blogg. Den ska handla om hur lätt och svårt det är att leva ett hållbart liv. Hållbart i betydelsen ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart. Ett liv där man inte gör större ekologiska fotavtryck än nödvändigt och ändå lever ett rikt liv som man är nöjd med. Detta ska åstadkommas fast man har ett heltidsjobb, ett hus att hålla i ordning och ett gäng ungar att ta hand om. Ibland går det bra och man är nöjd med sig själv, ibland går det mindre bra… Jag har börjat fila på den lite smått och återkommer med adressen när jag är redo. Snart hoppas jag.

2 kommentarer:

  1. Jag ser fram emot att följa dig på din nya blogg. Du har klarat ditt köpstoppsår perfekt vad jag kan se =)

    Lycka till även i fortsättningen!

    SvaraRadera
  2. Hej Beatrice!
    Vad roligt att du vill vara med på den nya bloggen! Tack också för din uppmuntran. Perfekt vet jag inte om det varit men jag är nöjd!

    SvaraRadera